KMETIJA Z VINOGRADI NAJBOLJŠE LEGE - GRAND CRU

Povzetek
Šifra nepremičnine: 
PH18
Država: 
Regija: 
Tip nepremičnine: 
Vrsta posla: 
Cena: 
650000 €
Leto izgradnje: 
1901
Površina: 
293 m2
Parcela: 
150189 m2
Energijski razred: 

Opis

PRODAMO VINOGRADNIŠKO POSESTVO JURIJ OB PESNICI Z VINOGRADI, KI IMAJO ZARADI IZJEMNE LEGE NAZIV - GRAND CRU

Posestvo leži ob avstrijski meji, severozahodno od naselja Jurij ob Pesnici, v občini 2201 Zgornja Kungota. Začetek posestva je v zadnjem delu gozda, skozi katerega pelje cesta. Že zadnji del gozda pripada posestvu, nato se odprejo vinogradi levo in desno od ceste. Posestvu pripadajo med drugim stavbe na levi strani ceste, kapelica na razpotju, dva ribnika, na posestvu je izvir potoka Grušena. Stavbe (stanovanjska hiša in gospodarska poslopja) so locirane na stavbnem zemljišču velikosti 1.636 m 2.

Vinogradov je približno 7 ha (vsi so skupaj, na eni lokaciji), dovoljenje za širitev je še za cca 2,5 ha. Lege so jugozahodne, ne prestrme (obdelava je možna povsod s stroji), v glavnem so to najboljše lege (Grand Cru). Vina iz teh vinogradov so prejela na mednarodnih ocenjevanjih vin številna zlata odličja, dvakrat so prejela naziv šampiona. Vinogradi so različno stari. Sorte so Chardonnay, Sauvignon, Sivi pinot, Modri pinot, Laški rizling, Renski rizling, Traminec, Rizvanec. Poleg vinogradov je cca 2 do 3 ha njiv in pašnikov, ostalo je gozd.

Dostop je iz Maribora v smeri sever proti mejnemu prehodu Jurij ob Pesnici, skozi naselje Zgornja Kungota, skozi naselje Jurij ob Pesnici in tik pred mejo z Avstrijo (pred stavbo) se na desni strani odcepi makadamska cesta, ki pripelje naravnost do posestva.