HIŠA V BLIŽINI MARIBORSKEGA OTOKA

Povzetek
Šifra nepremičnine: 
PH21
Država: 
Regija: 
Kraj: 
Tip nepremičnine: 
Vrsta posla: 
Cena: 
148000 €
Leto izgradnje: 
1982
Površina: 
240 m2
Parcela: 
1600 m2
Energijski razred: 

Opis

Na mirni in sončni lokaciji v Kamnici, natančneje Pod Vinogradi, prodamo samostojno eno oz. dvostanovanjsko hišo. Hiša je bila zgrajena leta 1982, streha je bila obnovljena leta 2014 (pločevina) ter razpolaga z 240 m2, od tega je približno 170 m2 uporabne površine. Hiši pripadata dve parceli v skupni izmeri 1.600 m2, ki sta v celoti ograjeni.

Hiša je treh etažnosti (K + P + 1), in sicer obsega klet kar nekaj med seboj ločenih prostorov (kurilnica, delavnica, večnamenski prostor, prostor v katerem je trenutno urejen fitness, kopalnica s tušem in predelana garaža).

V pritličju je prvi vhod in predprostor z garderobo ter stopniščem v 1.nadstropje, kuhinja z jedilnico, dnevna soba v povezavi z manjšim delovnim prostorom, dve spalnici in kopalnica s kadjo.

V 1.nadstropju je spalnica in dve dodatni sobi ter kopalnica. Prav tako je možen neposreden vstop od zunaj v to nadstopje, kar dopušča možnost uporabe hiše tudi kot dvostanovanjske.

Hiša se ponaša z balkonom 13 m dolžine in 1,5 m širine v dveh etažah (P in 1) na celotni J strani, kar omogoča izhod večini prostorov. Prav tako pa čudovit razgled na Pohorje in mnogo neposredne svetlobe.

V zimskem vrtu na sprednji južni strani je prostor z masažnim bazenom ter nekaj fitnes pripomočki.

Ogrevanje je centralno na olje in opcijsko tudi na trdo gorivo (peč skoraj nova letnik 2016). Na vrtu so postavljeni sončni kolektorji za toplo vodo.  Hiša ima vse potrebne priključke (kanalizacija, vodovod, elektrika, optika).

Pred hišo je s tlakovci urejeno parkirišče za dva avtomobila z nadstreškom. Za hišo je urejena zelenica.

V hiši po dogovoru lahko ostane vsa obstoječa oprema, razen nekaj izjem (TV ipd.).

Na prvi parceli za hišo raste več različnih dreves – jabolko, breskev, marelice, češnja, figa in sliva, čeprav gre sicer za stavbno zemljišče.

Druga parcela je nekoliko pod naklonom in primerna za vinograd, ker je po namenski rabi kmetijsko zemljišče.

Vsa potrebna infrastruktura (trgovine, vrtec, šola, pošta, ambulanta splošne medicine itd.) se nahaja v nekaj minut oddaljeni Kamnici.

Ogled in nakup priporočamo vsem, ki želijo bivati v bolj umirjenem predelu (slepa ulica), blizu narave, a vendar s hitro povezavo do centra mesta Maribor.

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo, bremen prosta in razpolaga z veljavnim gradbenim dovoljenjem. Je takoj vseljiva, brez nujnih vlaganj.